Часто задаваемые вопросы в получении визы в Польшу

Часто задаваемые вопросы

Какие нужны документы для рабочей визы в Польшу на полгода?

Какие есть требования к фотографиям на шенгенскую визу?

В каких случаях можно сразу получить годовую визу в Польшу?

Что такое "карта поляка"?

Могу я с польской визой ездить по Европе?

Могу я с рабочей польской визой работать в других странах Шенгена?

Где получить визу в Польшу?

Страховка

Почему для посещения Польши нужна шенгенская виза?

Типы виз в Польшу


Польща - правила в'їзду

Охочих відвідати Польщу з кожним роком збільшується. Ця країна, розташована на кордоні Східної і Західної Європи, приваблює своїми мальовничими ландшафтами, стародавньою архітектурою, історичними пам'ятками. Польща, котра зберегла безліч традицій своїх предків, радо приймає туристів як в літній час, так і в зимовий. Її старовинні міста вражають своєю архітектурою, величними замками, побачивши які мимоволі поринаєш в епоху середньовіччя. Гірськолижні траси і курорти можуть посперечатися з відомими європейськими. Розташовані в Величко соляні печери занесені в списки ЮНЕСКО.


Для громадян України для відвідування країни знадобиться віза в Польщу. Вид візи залежить від мети вашого візиту до країни і його тривалості. Залежно від цього може оформлятися:


Туристична віза - оформляється для відвідування Польщі з ознайомчою метою по придбаному туру, на запрошення від місцевої туркомпанії або при самостійному бронюванні проживання і проїзду. Термін дії такої візи зазвичай не перевищує 3 тижнів і дає право відвідати країну одноразово або дворазово.

Гостьова віза потребують наявності, оформленого належним чином у відділі реєстрації іноземців, запрошення родичів або друзів, яких ви хочете відвідати.

Ділова віза оформляється для поїздок з бізнес-метою: укладення договорів, ведення переговорів і тому подібного. Підтвердженням необхідності оформлення цього типу дозволу, є запрошення. Така віза для українців зазвичай оформляється з правом багаторазового в'їзду, терміном до 365 днів.

Робоча віза може бути двох типів:

оформлена на запрошення приймаючої компанії - терміном на 180 днів;

оформлена на запрошення, додатково завіреного воєводою - терміном на 365 діб.

Транзитна віза відкривається для тих, хто слідує через Польщу в треті країни. Підставою для оформлення служить відкрита віза в кінцевий пункт або запрошення з країни прямування.


Також окремо оформлюються візи для студентів, журналістів, спортсменів, учасників делегацій, далекобійників і інші.


Оформлення візи зажадає від вас підготовки пакету паперів. Якщо ви не маєте досвіду в подібних справах, не знаєте з чого почати, звертайтеся за допомогою до нас. Наші співробітники грамотно відповісти на всі запитання, пов'язані з оформленням візи, допоможуть з підготовкою і заповненням необхідних паперів, їх подачею в посольство, а також розрахують, скільки коштує віза в Польщу. Ми заощадимо ваш час і нерви, забезпечимо від неприємних несподіванок, таких як відмова в прийомі документів або в візі.


Документи на візу в Польщу

Оформлення візи в Польщу зажадає від вас надання:

  • дійсного закордонного паспорта;
  • внутрішнього українського паспорта (копії);
  • фотографії 35 мм х 45 мм;
  • Підтвердження броні житла, квитків або документів на транспортний засіб;
  • страховки;
  • підтвердження платоспроможності, наявності майна на Україні;
  • довідки з роботи, свідоцтва про приватне підприємництво.

Посольство має право вимагати подати додаткові документи на візу в Польщу, в залежності від категорії оформлюється дозволу. Це можуть бути свідоцтва про сімейний стан, наявність дітей, дозволу на їх вивезення тощо.


Шенгенська віза в Польщу

Держава є членом Шенгенської угоди, тому для її відвідування необхідно мати шенгенську візу. Ви можете не займатися відкриттям окремого польського Шенгену, якщо у вашому паспорті є віза якої іншої країни Угоди з допустимим терміном дії. Також шенгенська віза в Польщу дасть вам право в'їзду і в інші держави цього договору.


Якщо ви часто відвідуєте Польщу, то замість того, щоб кожного разу оформляти нові візи, вам може стати в нагоді мультишенген. Шенгенська мультивіза до Польщі дасть вам такі права, які однозначно будуть для вас вигідними:

  • право на перебування в державі від 3 до 6 місяців в році;
  • право на в'їзд в будь-яку з 26-ти країн Шенгену;
  • право самостійно визначати термін перебування в кожній державі;
  • право на кілька візитів Республіки Польщі та інших шенгенських країн відповідно до терміну дії візи.

Польська мультивіза для українців також буде вигідною і в фінансовому плані, так як вартість візи не на багато відрізняється від інших типів візових документів та оформляється тільки один раз в півроку або рік.


Віза в Польщу - терміни оформлення

Отримати візу до Польщі можна за 7 - 10 днів.


Віза в Польщу необхідна для відвідування будь-якого з її міст, наприклад, старовинної Варшави. Її можна отримати, записавшись на співбесіду в посольство країни. Але перед ним потрібно зібрати і перевести на іноземну мову певний перелік документів, а також заповнити особливу анкету на сайті. Якщо вам потрібно оформити візу терміново або онлайн, то незамінною буде допомога співробітників нашої компанії. Фахівці VizaUA, завдяки багаторічному досвіду, з легкістю вирішують будь-які конфліктні ситуації, що виникають при зверненні в посольство Польщі, а також помітно підвищують шанси на успіх.


Типи віз

Туристична віза

Польська туристична віза шенген типу (категорії C) підійде для тих, хто планує перебувати в цій державі не більше 90 діб, тільки заради туризму. Тур віза до Польщі не призначається для роботи або занять будь-якої комерційної діяльністю. Оформити подібний дозвіл на в'їзд можна без зайвих проблем і труднощів, а також без особистої присутності заявника в посольстві. Як правило, оформляється туристична віза в Польщу для українців для одноразової поїздки на певний період, який зазначений у самому документі.


Основними документами для цього типу візи, що підтверджують мету поїздки, вважаються копії авіаквитків і ваучер для підтвердження заброньованого номера готелю. Оформляється ця шенген віза співробітниками нашої компанії протягом 7 робочих днів.


Гостьова віза

Шенген віза цього типу в нагоді тим українцям, які хочуть відвідати в Польщі своїх друзів, знайомих або родичів. Оформляється віза до Польщі на запрошення. Це один з найнеобхідніших документів, який значно підвищить шанси на отримання дозволу на в'їзд. У більшості випадків можна замовити тільки одноразову візу даного типу. До того ж варто взяти до уваги той факт, що гостьовий візовий документ відкривається тільки при особистій подачі документів в посольство і проходженні співбесіди. Відкрити її в посольстві зможуть протягом 10 робочих днів. Дійсна гостьова віза в Польщу для українців до 90 діб.


Бізнес віза

Польська бізнес віза шенген типу обов'язково знадобиться, якщо є необхідність у відвідуванні Польщі з метою вирішення ділових питань, відвідування ділових заходів або ведення бізнесу всередині країни, а також для участі в інших видах комерційної діяльності. Польська віза З категорії призначається спеціально для українських бізнесменів, інвесторів та приватних підприємців. Оформляється вона тільки на запрошення від польської компанії, фірми, підприємства чи приватної особи. Без запрошення потрапити до Польщі, зможуть виключно інвестори або люди, які тільки мають намір відкрити власний бізнес на території цієї держави. Для цього замість запрошення знадобляться будь-які документальні докази успішності вашого майбутнього бізнесу або паперу, що свідчать про намір інвестувати певну грошову суму в ті чи інші польські проекти.


Оформляється ділова віза в Польщу, як для одноразового відвідування країни, так і для багаторазового (мультивіза). Відкривається бізнес віза в Польщу на термін від декількох днів до 1 року. Термін оформлення - 10 робочих днів. Якщо службова віза в Польщу потрібна терміново, то компанія VizaUA надасть безпосередню допомогу в цьому.



Робоча віза

Всім громадянам України, без винятку, знадобиться польська робоча віза або мультивіза для офіційного працевлаштування на роботу. Якщо передбачається тимчасове працевлаштування, то необхідна звичайна трудова віза в Польщу. Для працевлаштування на постійній основі потрібна довгострокова національна віза в Польщу. Тільки така польська віза категорії D дасть право офіційно працювати і перебувати на території країни протягом року і більше. Оформляється подібна віза від воєводи компанією VizaUA при наявності таких необхідних документів, як: запрошення від роботодавця і дозвіл на роботу. Про решту документах можна завжди дізнатися у наших співробітників.


Оформляється робоча віза в Польщу Всього за 10 робочих днів. Дізнатись детальніше, скільки коштує та чи Інша віза, можна во время консультації або ж за нашим контактним номером телефону. Робоча віза в Польщу ціна якої буде безпосередно залежаться від обраних пакету послуг, приємно здівує наших КЛІЄНТІВ.


Студентська віза

Студентська віза в Польщу оформляється для всіх українців, які хочуть розпочати або продовжити вчитися в цій державі. Крім того, цей тип візи оформляється для дітей, які мають намір розпочати своє навчання в польській школі. Обов'язковою умовою для того, щоб була видана навчальна віза, є наявність довідки з ВНЗ або школи, що свідчить про зарахування учня. Крім того, щоб відкрити таку візу може знадобитися чек або виписка з банку про оплату навчання (для учнів і студентів на контрактній основі). Оформляється віза до Польщі для студентів на весь період навчання (до одного року) протягом 7-10 робочих днів.


Віза на возз'єднання сім'ї

Шенген віза цього типу відноситься до довгострокових видах віз і видається громадянам України на 1 рік і більше, тільки для одноразового в'їзду. Видається вона тільки тим українцям, які дійсно можуть документально підтвердити свої родинні зв'язки з громадянином Польщі. Крім цього будуть потрібні і інші документи. Дізнатися детальніше про всі можна на консультації в нашій компанії. Нагадаємо також, що оформляється віза на возз'єднання сім'ї в Польщі протягом одного місяця, тому збором і підготовкою документів потрібно займатися заздалегідь.


Транзитна віза

Транзитна віза в Польщу, або просто віза категорії B, оформляється в тому випадку, якщо людина буде перебувати в цій країні проїздом. Така шенген віза для транзиту відноситься до короткострокових дозволами на в'їзд і, відповідно, оформляється на 2-5 днів. Обов'язковою документом для оформлення візи цієї категорії є оригінал або копія візи в державу кінцевого призначення. Для громадян, які вирушають в тур Європою і збираються відвідати Польщу, можна пред'явити копію або оригінал відповідної путівки. Оформляється польська транзитна віза протягом 7 робочих днів.